Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

Kent u iemand die een lintje verdient?


In de afgelopen periode werden 13 Capellenaren onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en 3 personen werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau! Tijdens de Koningsreceptie heeft burgemeester Oskam een oproep gedaan om kandidaten voor te dragen. 

Veel bedrijven, verenigingen, instellingen en maatschappelijke organisaties leunen op de inzet van vrijwilligers en bevlogen werknemers. Zij verdienen erkenning. Daarom kunt u deze mensen voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding.  

De onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau is bedoeld voor mensen die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de samenleving. Daarbij kunt u denken aan:

  • Langdurige inspanning voor de samenleving of het stimuleren van anderen.
  • Opvallende prestaties of werkzaamheden die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.


Maatschappelijke betekenis
In principe gaat het om mensen die minstens vijftien jaar vrijwillig en belangeloos maatschappelijk actief zijn. Als de maatschappelijke betekenis bijzonder groot is, kan ook iemand die een kortere periode de werkzaamheden verricht voor een lintje in aanmerking komen. De bijzondere prestatie zal in veel gevallen liggen op sociaal-maatschappelijke terreinen. 

Vrijwilligers én werknemers
Niet alleen vrijwilligers komen voor een onderscheiding in aanmerking, maar ook werknemers die een uitzonderlijke prestatie leveren. Een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau kan ook worden toegekend worden aan iemand die op uitzonderlijke wijze zijn werk doet. Hij of zij moet dan wel met kop en schouders boven de collega's uitsteken en moet meer hebben gepresteerd dan van hem of haar, gezien opleiding en werkervaring, verwacht mocht worden. Bovendien moet worden aangetoond dat de maatschappelijke uitstraling van de verdiensten de eigen organisatie in belangrijke mate overstijgt. 

Voordragen
Denkt u dat iemand in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding? Aarzel dan niet om deze persoon voor te dragen. Neem contact op met het Kabinet van de burgemeester via telefoonnummer (010) 284 8235. Het Kabinet informeert u dan over de te nemen stappen. De aanvragen voor de Lintjesregen 2019, ook wel de Algemene Gelegenheid genoemd, moeten uiterlijk 15 juli 2018 bij het Kabinet van de burgemeester worden ingediend.


Bron: Gemeente Capelle

Members en partners van Capelle Business Plaza

  • Nic Visser
  • Ook hier uw advertentie
  • Carwash
  • Uw logo hier
  • Bestenzet met sign en display
  • Rabobank
Profiteer van de voordelen als member van Capelle Business Plaza Meld u nu aan

Gemeente
Mentor Capelle
IJssel Business Magazine