Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

Meer uitkeringsgerechtigden aan het werk in IJsselgemeenten

Het gaat goed met de bijstand in de IJsselgemeenten (Capelle, Krimpen en Zuidplas). In 2017 nam het aantal mensen dat nieuw in de bijstand kwam af. Tegelijkertijd steeg het aantal mensen dat werk vond en daardoor geen bijstand meer nodig had. Bestuursvoorzitter Eric Faassen van IJsselgemeenten: “Dat is een mooi resultaat. Zeker als je weet dat landelijk het aantal mensen in de bijstand 0,75% afnam.”

In Capelle was de daling van het aantal bijstandsgerechtigden het grootst: 4,4%. In Zuidplas was de afname 1% en in Krimpen bleef het aantal stabiel. De aantrekkende economie, waardoor de omstandigheden op de arbeidsmarkt verbeteren, speelt daarbij zeker een rol. Ook de aanpak van IJsselgemeenten, die gericht is op maatwerk voor de bijstandsgerechtigden, helpt mee om de stap naar een baan zo snel en goed mogelijk te maken. “We stimuleren en ondersteunen mensen bij het zoeken naar werk of op werk gerichte scholing. Ook blijven we onverminderd controleren op fraude met uitkeringen,” aldus Faassen. “Met deze cijfers mogen we niet klagen. Desondanks komen 55+’ers en laagopgeleiden moeilijker aan werk. Dat komt in het geval van laagopgeleiden omdat er in de regio vooral vraag is naar hoger opgeleiden. Er blijft dus werk aan de winkel.”

Krimpen en Zuidplas zijn verheugd met de cijfers. Wethouder Jaap Blankenberg van Krimpen aan den IJssel:  “Na jaren van (forse) stijgingen wordt het nu tijd voor een duidelijke afname van het aantal bijstandscliënten”. Wethouder Rik van Woudenberg van Zuidplas: “Dit lijkt voor Zuidplas een voorzichtig begin, waarvan ik hoop dat de daling dit jaar verder inzet. De gemeente doet dat door diverse activiteiten gericht aan te bieden, bijvoorbeeld voor statushouders.”


Bron: Gemeente Capelle aan den IJssel

Members en partners van Capelle Business Plaza

  • Nic Visser
  • Ook hier uw advertentie
  • Carwash
  • Uw logo hier
  • Bestenzet met sign en display
  • Rabobank
Profiteer van de voordelen als member van Capelle Business Plaza Meld u nu aan

Gemeente
Mentor Capelle
IJssel Business Magazine