Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

Capelle blij met nieuwe huurder TWTG in Rivium

Het Rivium is in trek: steeds meer bedrijven kiezen ervoor om zich op het Capelse bedrijventerrein te vestigen. Onlangs verhuisden BOVAG en ingenieurs- en innovatiebureau TWTG naar het Rivium. Wethouder Eric Faassen (economische zaken): “Heel mooi dat TWTG kiest voor het Rivium. Ik vind het fijn dat we in Capelle zo’n vooruitstrevende innovatie-club, met slimme, jonge ingenieurs, een mooie plek kunnen bieden.”

Voor TWTG, gespecialiseerd in het ontwikkelen van slimme hardware in verschillende groot-industriële sectoren en eerder gevestigd in het Rotterdamse Schieblok, is het nieuwe kantoor aan de Schaardijk een grote stap. CEO Goran Gavric: “Een grote stap die nodig is, want we groeien enorm. We werken steeds meer met grote marktbepalende organisaties. Deze omgeving en dit pand past bij onze internationale groeiambities. Daarnaast zijn we heel erg gefocust om onze bedrijfscultuur van jonge ingenieurs te bewaken; ons personeelsbestand groeide met ruim 150% in vergelijking met vorig jaar. We zijn letterlijk uit onze eerdere locatie gegroeid en snel. Het nieuwe kantoor moest een nieuw huis voor onze familie zijn en dat is het.”

Kantoor met terras

Hoewel het Rivium prachtige weg-, water- en ov-verbindingen heeft, blijkt ook de goede bereikbaarheid per fiets in de smaak te vallen. TWTG-COO Dimer Schaefer: "Wat onze jongens typeert is hoe snel ze zich hebben aangepast aan de nieuwe werkomgeving. Het nieuwe kantoor ligt net buiten het centrum van Rotterdam. Geen probleem vinden ze. Dan pakken we toch lekker de fiets? Het is een schitterend stuk om vanuit Rotterdam te fietsen. Oh, ons kantoor ligt niet meer direct aan de Biergarten? We hebben nu een kantoor met een terras over het water. Dan roepen we samen toch een barbecue-vrijdag in het leven?"

Economische motor

Faassen: “Het Rivium biedt prachtige mogelijkheden. Dicht bij de Rotterdamse haven, de luchthaven, hogescholen, universiteiten en naast prachtige weg- en OV-verbindingen naar het Europese achterland. Het Rivium ligt binnen de economische motor van Europa. Ook voor TWTG blijkt dat de reden om zich hier te vestigen. Daar zijn we best trots op. ”

Rivium

Het bedrijvenpark Rivium ondergaat de komende jaren een ware transformatie. Naast kantoren komen er ook woningen en voorzieningen die het gebied meer geschikt moeten maken voor ontmoetingen en levendigheid. Daarbij ziet de gemeente de grenzen tussen wonen, werken en recreëren steeds meer vervagen. Met de Erasmus Universiteit op een steenworp afstand is het Rivium een kansrijke woonlocatie voor bijvoorbeeld hoogopgeleide jonge professionals. Verschillende marktpartijen willen graag woningen op het Rivium realiseren met daarbij passende voorzieningen als een buurtsuper en horeca. De ambities voor het nieuwe Rivium staan in het gebiedspaspoort, dat in de gemeenteraad van 12 maart wordt besproken. “Daarmee zorgen we ervoor dat alle ontwikkelingen op het Rivium bijdragen aan de levendigheid, duurzaamheid en bereikbaarheid van het gebied. En dat wonen, werken en de voorzieningen elkaar versterken,” aldus Faassen.


Bron: Gemeente Capelle aan den IJssel

Members en partners van Capelle Business Plaza

  • Nic Visser
  • Ook hier uw advertentie
  • Carwash
  • Uw logo hier
  • Bestenzet met sign en display
  • Rabobank
Profiteer van de voordelen als member van Capelle Business Plaza Meld u nu aan

Gemeente
Mentor Capelle
ijssel magazine