Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

Aan het einde van het jaar

Het einde van het jaar nadert in sneltreinvaart. Ik vind dit altijd een heerlijke periode. De Capelse winkeliers hebben weer hun best gedaan met kerstversieringen en sfeerverlichting. En ook voor het gemeentehuis staat de traditionele kerstboom te schitteren. Het einde van het jaar betekent ook een tijd van reflectie en bezinning. Wat hebben we afgelopen jaar bereikt? En wat willen we in 2017 bereiken? Als je vooruit wilt, moet je af en toe in je achteruitkijkspiegel kijken. 

Terugkijkend op 2016 denk ik meteen aan de mooie scores die we in diverse onderzoeken hebben behaald. Zo was er een onderzoek van het ministerie van Economische Zaken waaruit bleek dat Capelle het beste ondernemersklimaat heeft van alle onderzochte gemeenten. Dit beeld werd bevestigd toen recent de ranglijst van MKB-vriendelijkste gemeenten verscheen. In de provincie Zuid-Holland steeg Capelle van de 3e naar de 2e plaats. En landelijk van de 27e naar de 15e plaats. Hoe trots kun je zijn als wethouder Economische Zaken? Vooral omdat het jullie – de ondernemers – zijn geweest die ons zulke goede rapportcijfers hebben gegeven. Het gaat me daarbij niet alleen om de cijfers, maar ook de extra werkgelegenheid die dit met zich mee kan brengen als het de ondernemers goed gaat. 

In de media riep ik dat we al jaren een consistente lijn laten zien en dat als we die lijn doortrekken we bij het volgende onderzoek van MKB-Nederland ongetwijfeld goud gaan halen. Ik wil er alles aan doen om dat ook waar te maken. Ik realiseer me dat we als gemeente hiervoor de verbeterpunten uit het onderzoek serieus moeten oppakken. Ik noem bijvoorbeeld dat we meer proactief met ondernemers moeten communiceren en dat onze reactiesnelheid omhoog moet. Wat mij betreft uitstekende goede voornemers voor 2017. Wie nog andere suggesties heeft weet mij te vinden. Volgens het MKB-rapport zijn de Capelse ondernemers per slot van rekening zeer tevreden over de korte lijnen met de gemeentelijke accountmanagers en de bereikbaarheid van het gemeentebestuur. 

Als ik 2016 verder langsloop in mijn gedachten, zie ik nog veel meer dingen die ik graag wil noemen. Van de opknapbeurten van de diverse winkelcentra, tot de BIZ CapelleXL. De BIZ CapelleXL kreeg in het voorjaar van de ondernemers groen licht voor een nieuwe periode van vijf jaar. Onze gezamenlijke ambitie is om over drie jaar het beste bedrijventerrein van Nederland te zijn. Daar gaan we echt voor! Bovendien hoop ik dat de tweede Capelse BIZ, in Capelle-West, net zo succesvol zal zijn. Ik geloof in ieder geval heilig in de formule van een bedrijven investeringszone, waarbij ondernemers, de gemeente en allerlei andere partners gezamenlijk doelen willen bereiken. Immers, alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. 

Andere bijzondere formule was de introductie van de campagne Rivium World. In de zomermaanden hebben we op het Rivium geëxperimenteerd met allerlei services als barista’s, autowasserettes en indoor golf, om het bedrijvenpark zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor ondernemers en de 7.500 werknemers op het Rivium. De campagne is nu weer ten einde, maar de werkwijze van Rivium World blijft ook gewoon in 2017 gewoon bestaan. Dus ook als iemand een suggestie heeft voor een extra dienst die we kunnen aanbieden: ik ben bereikbaar. 

En zo kan ik nog uren doorgaan, maar die ruimte is mij hier niet gegeven. Daarom tot slot nog een snelle blik vooruit. Ik kan alvast verklappen dat er wederom bijzondere dingen staan te gebeuren. Zo gaat onder meer het Stadsplein op de schop (waarbij eindelijk de sloophamer door het Rabobank-gebouw gaat), gaat de Koperwiek verder uitbreiden en wordt De Scholver opgeknapt. En we blijven uiteraard graag met jullie samenwerken aan een nog beter ondernemersklimaat in Capelle. Hopelijk verschijnen daar volgend jaar ook weer mooie rapporten over.

Eric Faassen
Wethouder Economische Zaken

Members en partners van Capelle Business Plaza

  • Nic Visser
  • Ook hier uw advertentie
  • Carwash
  • Uw logo hier
  • Bestenzet met sign en display
  • Rabobank
Profiteer van de voordelen als member van Capelle Business Plaza Meld u nu aan

Gemeente
Mentor Capelle
ijssel magazine