Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), duurzaam ondernemen of maatschappelijk ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet): de triple-P-benadering. 

Ik wil het graag in mijn eerste bijdrage hebben over die sociale kant van ondernemen. Vaak wordt een beroep gedaan op de maatschappelijke betrokkenheid van ondernemers. Niet alleen via familie of bevriende relaties maar vaak ook door vrijwilligersorganisaties, zorginstellingen, sport of cultuur instellingen etc. Natuurlijk en gelukkig maar, is dat vaak niet tevergeefs maar het is zo langzaam aan wel een “dingetje” aan het worden. Steeds vaker worden ondernemers benaderd en gedwongen keuzes te maken want budgetten zijn niet onbeperkt.

Met het oog op deze trend is jaren geleden de goede doelen Stichting ENC Fonds als initiatief vanuit de Vereniging EKC gestart, met als oogmerk maatschappelijke doelen in Capelle aan den IJssel financieel te ondersteunen. Om dat te kunnen doen werd aanvankelijk een “verplicht vrijwillige” bijdrage gevraagd aan de leden van het EKC. Na de totstandkoming van de fusievereniging ENC is deze “verplicht vrijwillige” bijdrage vervallen en worden de leden jaarlijks een bijdrage gevraagd om de fund raising door het Fonds te ondersteunen. 

Gelukkig blijkt dat veel leden / ondernemers de sociale kant van het ondernemen ook belangrijk vinden en dus een bijdrage leveren aan het ENC Fonds. Maar niet alleen de leden van het ENC kunnen een bijdrage leveren, alle ondernemers in Capelle aan den IJssel en omstreken worden hierbij uitgenodigd om een financiële bijdrage naar draagkracht te leveren aan het Fonds om daarmee het goede werk van het Fonds richting maatschappelijke initiatieven binnen Capelle aan den IJssel te continueren.

Het bestuur van het ENC Fonds, bestaande uit Ton Kurtschreutter, voorzitter, Norbert de Boer, penningmeester en Hans de Haij, secretaris, zullen de geldelijke blijk van uw maatschappelijke betrokkenheid op een zeer verantwoorde wijze besteden. Op de website van het ENC Fonds www.encfonds.nl wordt niet alleen informatie gegeven over toekenningscriteria en ondersteunde projecten, maar kunt u ook aangeven dat u het werk van het ENC Fonds middels een donatie wilt ondersteunen.

Het ENC Fonds, een Fonds dat wordt gesteund door ALLE ondernemers in Capelle aan den IJssel en dat meer toekomst geeft aan lokale goede doelen. Het ENC levert daar graag een bijdrage aan. U ook?

Gert Abma, voorzitter ENC

Members en partners van Capelle Business Plaza

  • Nic Visser
  • Ook hier uw advertentie
  • Carwash
  • Uw logo hier
  • Bestenzet met sign en display
  • Rabobank
Profiteer van de voordelen als member van Capelle Business Plaza Meld u nu aan

Gemeente
Mentor Capelle
ijssel magazine